Zwembad zoeken of ergens zwemmen in Nederland?
 

Zwemmen Nederland


Zwemmen Nederland

Zwemmen is in ons waterrijke Nederland heel belangrijk. Wij wonen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op in een van de vele zwembaden of recreatieplassen. Zwemmen is pure ontspanning. Je verbrandt razendsnel calorieën, verbetert je conditie en maakt je (pijnlijke) spieren soepel. In het warme water functioneren stijve spieren veel beter. Zwemmen is sowieso goed voor je spieren. Ze ontspannen door de bewegingen die je in het water maakt. Sporten op het droge vergt veel meer van je spieren. Zwemmen werkt geestelijk ontspannend en is goed voor je hart en je longen.

Zwemmen Nederland: waar is dit mogelijk?

In Nederland is zwemmen heel gewoon. Iedereen leert ook wel zwemmen. Meestal al vanaf een jonge leeftijd, ca. 4-5 jaar. In ongeveer vijftig procent van de gemeenten in Nederland volgen kinderen via de basisschool zwemles.
De meeste ouders kiezen er echter voor hun kind zelf al eerder op zwemles te doen. Vier jaar is een goede leeftijd om te beginnen met zwemles. De schoolzwemles start meestal pas als de kinderen ongeveer zeven jaar oud zijn.


Vooral jonge kinderen lopen risico in de buurt van water. Hoe eerder een kind zich in het water kan redden, hoe veiliger dat is. Naast schoolzwemmen is het mogelijk om bij een zwembad zwemlessen te volgen, meestal volgens het Zwem A/B/C. Ook is het mogelijk om bij een zwemvereniging lid te worden en dan te leren zwemmen. Daarnaast zijn er nog talloze zwemscholen die aan zowel kinderen als volwassenen de mogelijkheid bieden om te leren zwemmen. Wilt u adressen vinden waar u of uw kind kan leren zwemmen in Nederland? Dit zijn de mogelijkheden:

 

Deel deze pagina