Zwemparadijs Europa-Park in het gedrang: concurrent investeert 34 miljoen euro

Zwemparadijs Europa-Park
20 december 2014 – Nog vóór de bouw van het nieuwe zwemparadijs in Europa-Park is begonnen, probeert de concurrentie er een stokje voor te steken. Een regionaal zwembad smijt met geld als antwoord op de ambitieuze toekomstplannen van het grootste attractiepark van Duitsland.

Badeparadies Schwarzwald is de concurrent

Badeparadies Schwarzwald
Het ‘Badeparadies Schwarzwald’ in het nabijgelegen plaatsje Titisee investeert de komende jaren maar liefst 34 miljoen euro. “Het is noodzakelijk dat we ons waterpark versterken”, zegt algemeen directeur Jochen Brugger. Saillant detail: hij werkte zelf twee jaar lang voor Europa-Park alvorens hij de overstap naar het bad maakte.

Nieuwe glijbaan van 85 meter

Het zwembad in Titisee krijgt onder meer een nieuwe glijbaan van 85 meter, een ontspanningsruimte en een grote sauna. Eigenlijk was het de bedoeling om veel minder geld uit te geven aan de uitbreiding. Maar toen concurrent Europa-Park plannen voor een eigen waterpark onthulde, werd het investeringsbedrag met 10 miljoen euro verhoogd.

Europa-Park: over 2,5 jaar af

Het zwemcomplex in Europa-Park moet over ongeveer tweeënhalf jaar af zijn. Afgelopen najaar maakte het management bekend dat het waterpark een stuk kleiner wordt dan eigenlijk de bedoeling was.

 

Deel deze pagina